Filosofie

/Filosofie
Filosofie 2018-04-30T10:18:10+00:00
Filosofie acupunctuur

Waarde van acupunctuur is al tientallen eeuwen bewezen

Acupunctuur wordt door Chinese geneesheren al vele duizenden jaren gebruikt om ziekten en klachten te verlichten. Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijndrempel en vergroot de levenslust en kunnen er ziektes mee voorkomen worden.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde bestaat binnen het menselijk lichaam een systeem, dat energie naar alle plaatsen in het lichaam brengt. Dit systeem heet meridiaansysteem en de betreffende energie wordt Qi genoemd. Qi dient altijd gelijkmatig door het meridiaanstelsel te stromen en in voldoende mate aanwezig te zijn. Op die manier is het menselijk lichaam in een gezonde toestand. Als Qi niet meer in evenwicht is, kan dit de oorzaak van klachten zijn.

Door middel van acupunctuur en de aanvullende behandelmethoden kan de energiestroom in het lichaam beïnvloed worden. Die punten waar Qi het beste te beïnvloeden is, zijn de acupunctuurpunten; ons lichaam heeft er 365. Door het prikken met een naald (of druk/massage) kan de energiestroom versneld, vertraagd, gestimuleerd of geharmoniseerd worden, zodat Qi weer in evenwicht is en gelijkmatig kan stromen.

Op die manier kunnen klachten verdwijnen of verminderen en wordt de natuurlijke weerstand van het lichaam verhoogd.

De traditionele Chinese geneeskunde is geen vervanger van de moderne westerse medische wetenschap, maar een goede aanvulling hierop.